Valpar

A DixieWorlds

kennel

A DixieWorlds första valpkull!

17 Februari 2016

 

Äntligen kom så den dag då Joplin visade tecken på att hon skulle föda sina valpar. Vi trodde de skulle komma senast vecka 6 men nu var vi inne i vecka 7 och började bli så smått oroliga. Onsdag den 17 februari började hon visa tecken på natten att det var något på gång men det var något som inte stämde och jag insåg att vi nog behövde experthjälp. Dixie fick åka till sonen Jasper över dagen och Joplin åkte till Göteborgs Djurklinik.

 

Det var ett bra beslut att åka till kliniken som vi gjorde. En av valparna låg på tvären så Joplin hade aldrig kunnat föda på vanligt sätt. Det blev kejsarsnitt och två valpar föddes. Det blev en pojke och en flicka.

 

Väl hemma på Töllås tar Joplin hand om sina små som om hon aldrig gjort annat. Det är knappt hon tar sig tid att springa ut på gräsmattan för att kissa. Hon vaktar över dem och är mycket stolt. De äter och växer och på de två första dagarna ökade flickan 70gr och gossen 40, men han var ju också större från början.

 

Vi vill tacka Renée, Kennel Cegali för allt sällskap under denna väntan och för allt stöd före, under och efter parning. Man har många frågor och då är det skönt att ha någon att fråga. Jag vill också tacka den fantastiska personalen på Göteborgs Djurklinik. De stod för ett fantastiskt bemötande och gjorde dagen till en lycklig dag.

 

Elisabeth och Agneta

 

Valpar väntas i februari!

Januari 2016

Joplin väntar sin första valpkull. Vecka 5 eller 6 skall de födas. Det betyder att de är leveransklara vecka 13 eller 14. Pappa är goaste Kavat som ägs av Ulla Johansson i Vänersborg. Graviditeten har förlöpt lugnt och nu väntar vi med spänning på resultatet. Joplin har också varit hos veterinären och fått herpesvaccination. Varför har vi då gjort det? Jo dels är det för att tiken inte ska mista sina valpar. Det finns också en risk att valparna kan dö om de föds med herpes.

Läs mer om herpesvaccination här!

 

Cegalis Dusenberg

Cegalis Dusenberg

Estellet'sJanis Joplin

_____________________________________________________________________________________________

 

A DixieWorld

Töllås 432

473 91 Henån

070-51 39 700

0304-39700

info@adixieworld.se

Copyright © All Rights Reserved